13.9.2012

Kun paperi ei ole litteä

 
Kuvanveistokurssin ensimmäisenä työnä oli tehdä veistos paperista.Materiaalina oli erilaisia poistopapereita ja vähän pahviakin. Tarkoitus oli käyttää yksinkertaista taittelutekniikkaa, välineinä olivat sakset, teippi, liima ja pyykkipojat. Veistos sai olla abstrakti muotosommitelma tai sille sai antaa tunnistettavan hahmon.



 Aijan paperiveistos
 
 
 
 
 Aluksi puhuttiin vähän rytmistä ja siitä,että veistoksen pitää toimia joka suunnasta katsottuna. Yritin myös havainnollistaa sisä- ja ulkotilan käsitettä. Kehotuksena oli pyrkiä selkeään muotoon ja ideaan ja varoa liian monia erilaisia elementtejä. Aloittelija kun pakkaa innostumaan huomatessaan, että paperista saa tällaisia ja tuollaisia ja ah niin monenmoisia muotoja. Lopussa sitten vasta tajuaa, että on saanut aikaan tyylikkään teoksen sijasta sillisalaattia.

Teimme paperiveistokset 5.9. ja tänään kuvasin työt blogia varten. Sittemmin olen taistellut tämän blogisivun tekemisessä, ensin Birgitan neuvoilla ja loput kotona. Tänään ryhmässä muokattiin savesta reliefejä eli kohokuvia, mutta niistä sitten toinen juttu aikanaan.

Pidin kovasti Kaisan Linnut-paperiveistoksesta,jonka kuvasin vastavaloon ikkunaa vasten.Siinä onnistui mielestäni hyvin se ajatus, että veistoksen voi tehdä vaikkapa yhtä elementtiä käyttäen. Kaikkien opiskelijoiden töissä oli kuitenkin jokin veistoksellinen yksityiskohta tai elementti, vaikka joissakin tuntui liikaa tavaraa olevankin. Mutta soon hyvä kun huomaa jonkin kohdan työssään onnistuneen.


 
                                           Kaisan "Linnut" ja yksityiskohta Susannan suihkulähteestä.
 

1 kommentti: